SOMMARKRYSSET!

Publicerat 2012-06-3022:33:55, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Hej! Kollar sommarkrysset nu! :D Hoppade Evita idag och det gick jättebra förutom att det blev något stopp in i kombinationen! Annars är jag jättenöjd :). Vilken skillnad om man tittar tillbaka ca. 3 veckor! :D Imorgon ska jag på 5-kamps party hos Linnea och Hedvig fast det är hos Linnea, kul, kul! :D Jag kan inte lägga ut bilder på presenterna för tänk om de läser? ;) Men imorgon efteråt kanske kommer bild? Missar speedwayen imorgon, tråkigt, tråkigt. Men det är ju snart igen ;). Ha det bra! :D
Kram Alice! :D

Ser du stjärnan i det blå?

Publicerat 2012-06-3015:31:38, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


Ser du stjärnan i det blå,
ja den lyser för oss två,
du får mig att förstå,
ditt namn för hjärtat mitt att slå! ♥
Jag har älskat dig så,
sedan första gång vi sågs,
mitt hjärta började slå,
mer och mer för varje dag som går,
du är mitt allt,
kommer alltid vara sant,
mitt hjärta kommer aldrig sluta slå,
medans det är vi två,
jag älskar dig så,
det finns bara vi två,
varje gång jag ser dig,
blir min kärlek till dig mer och mer! ♥
 
Du är det finaste jag har,
MIN FINA PONNY!
 
"Den som sa att man inte kan köpa lycka för pengar visste inte var man kan köpa en häst."
 
"När man sitter till häst lämnar man sorger och bekymmer kvar på marken."
 
"Om det skulle finnas en vackrare varelse på denna jord har den i alla fall inte setts av någon människa."
"En häst är som en bästa kompis; alltid där för att stötta dig och göra livet värt att leva."
 
"Vägen till framgång är lång, och vägen är otroligt trång, alla kan inte få plats, i framgångens och lyckans palats, den som hästen förstår, och den som kämpar den når, till slut i framgångens och lyckans palats, kanske finns där än nu en plats?"
"Somliga föredrar choklad som tröst. För mig är tröst att få vila mitt huvud mot din sammetsmjuka hals."
"Ett djur, en kärlek, en dröm... Utan en häst är livet inget att ha!"
~~~
Till min fina Evita, jag önskar du kunde läsa dethär... ♥
Kram din ryttare, Alice! :)

Kusinerna här!

Publicerat 2012-06-2915:15:06, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Yes, mina kusiner Hanna och Emma och min moster är här, köpt en One Piece idag! Askön :). Kanske kommer upp en bild idag på den, randig med färgerna ljusrosa och ceris! :D Ridit idag också, astidigt på morgonen och det var jobbigt med kul! :D Det gick jättebra när jag red Evita och mer update kommer under kvällen! :D ♥
Kram Alice! :D

Så sant!

Publicerat 2012-06-2821:31:07, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Pratar du bakom MIN rygg - betyder det att jag är längre fram än du...
 
Kommenterar du MITT liv - betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt...
 
Har du tid att leta efter MINA misstag - betyder det att du är avundsjuk...
 
Fortsätter du med detta... Så lever JAG livet under tiden...
 
Till alla haters! ;)

DÅLIG UPDATE!

Publicerat 2012-06-2819:26:24, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Åhh, haft sämst update idag! Ska aldrig mer hända JAG LOVAR! :D Typ bästa statistiken också ;). Jag och Moa turades om att rida Evita idag, Cizzi snubblade igår och hon hade ont i benet idag. Så red inte så jättemycket, men den stunden jag red gick bäst, mjuk och fin i munnen var hon också :). Ha det bra! :) Filmen kommer upp från ridpasset igår :D.
Kram Alice! :D ♥

Drömmen om en egen häst kapitel 4!

Publicerat 2012-06-2720:51:51, i kategori Drömmen om en egen häst, 5 kommentarer


Har inget att göra så jag tänkte att jag skulle "skriva av" en bok som jag tycker om jättemycket och som jag tycker är jättebra som jag tycker alla ska läsa . Författaren är Bernadette Kelly! Så jag licksom bara "skriver av" boken så alla vet att det är inte jag som har skrivit den .
1:a kapitlet
http://ponnybrudern.blogg.se/2012/june/drommen-om-en-egen-hast-kapitel-1.html
2:a kapitlet
http://ponnybrudern.blogg.se/2012/june/drommen-om-en-egen-hast-kapitel-2.html
3;e kapitlet
http://ponnybrudern.blogg.se/2012/june/drommen-om-en-egen-hast-kapitel-3.html

Fjärde kapitlet
 
Annie fick syn på en flicka på en grå ponny. Flickan kämpade för att få den skrämda ponnyn under kontroll, och Annie såg omedelbart vad som var skälet till ponnyns skräck. "Jonesy!" Annie sprang emot hunden, som skällde hysteriskt hack i häl på ponnyn. Hästen sparkade ut hysteriskt hack i häl på ponnyn. Hästen sparkade ut med ena hoven, och det var på millimetern att hunden klarade sig undan. "Spring inte!" ropade flickan argt åt Annie. "Då retar du bara upp honom ännu mera!" Annie slutade springa men höll fortfarande ett öga på Jonesy. "Kom här, pojken. Hit!" Jonesy såg på Annie som om att det var först nu han fick syn på henne. Han slutade skälla och gav henne en blick som om att han ville säga:"Titta vilken fin grej jag hittat åt dig!" Annie smög sig närmare och kastade sig sedan efter hunden. Hon landade tungt på knäna, men lyckades få grepp om Jonesys bakben. Han började skälla igen och kämpade och ålade sig runt för att komma loss, men Annie höll honom tätt intill sig och efter en stung lugnade han sig. Då vände Annie uppmärksammheten mot flickan igen. Ponnyns hals var våt av svett, men han stod tyst nu när Jonesy var under kontroll. Flickan klappade hästen. "Det är okej nu, Jefferson, det är ingen fara", sa hon tyst. Sedan tittade hon ner på Annie. "Vad är det för fel på din hund egentligen? Har den inte sett en häst förr?" "Jag är verkligen ledsen", sa Annie bedrövat. "Han rymde. Han har aldrig varit utanför staden förut och allting är så nytt för honom. Han blev väl lite överentusiastisk." "Lite? Du skulle haft honom i koppel! Det är lag på det, vet du väl?" Annie kände att hon hade nära till tårarna. Knäet som hon hade slagit i grinden var bultande hett och gjorde fruktansvärt ont. "Jag släppte honom bara lös för att han skulle få springa en runda. Sedan rymde han ifrån mig. Förlåt..." "Du ska vara tacksam för att han inte skadade Jefferson eller mig. Jag kunde ha blivit avkastad!" Flickan betraktade Annie uppifrån och ner. Annie, som fortfarande höll Jonesy i famnen, helt plötsligt pinsam medveten om hon såg ut. Den vita tröjan var alldeles smutsig, hennes tunna kjol var sönderriven och skorna dammiga, och den ena var alldeles täckt av kobajs. "Du kan defenitivt inte vara ifrån trakten, eller hur?"  sade ryttaren. "Kommer du ifrån den nya familjen som köpt Hillgrove?" Annie satte på Jonesy kopplet igen och sträckte fram handen mot flickan till hälsning. "Jaha, Annie Boyd, håll den där jycken borta från min häst  i fortsättningen", befallde ryttaren. Sedan samlade hon ihop tyglarna och red sin väg. Annie såg henne försvinna, fortfarande med handen halvvägs upp i luften.
 
När Annie kom hem hade hon en hel del att förklara. Hon berättade för sin mamma att Jonesy hade rymt, och om kon och grinden hon varit tvungen att klättra över. Men hon utelämnade biten om flickan på hästen. Bara hon tänkte på det blev hon kräkfärdig. Hon visste att hennes mamma skulle bli ängslig över tanken på att Annie skulle ha gjort någon av grannarna upprörd. Dessutom var hon redan illa ute för att hon sabbat kjolen, bränt sig i den heta solen och släppt Jonesy lös i skogen. Det räckte.
 
Annie spenderade resten av dagen med att packa upp flyttlådor, sätta upp planscher på väggarna i sitt rum och göra sig hemmastadd där. Pappa kom hem i tid till middagen och var snart igång med att flytta möbler och packa upp lådor, alltmedan han babblade på om sina planer på att gräva ett grönsaksland. Annie var fortfarande arg på sin pappa. Men om han nu märkte det, så låtsades han i alla fall inte om det. Annie hade inte gett upp planerna på att äga en egen häst, och bara de hade kommit tillrätta i Ridgevie så skulle det säkert ordna sig, trodde hon. Hon skulle inte låta sin pappa krossa hennes stora dröm.
 
Annie väntade på att en lastbil full med får skulle dyka upp, men när hennes pappa började arbeta på Ridgeviews mäklarbyrå, lyste fåren fortfarande med sin frånvaro i hagen. Annie var nyfiken, men ville inte fråga pappa om fåren, för hon var rädd att han skulle få för sig saker om hon visade intresse. Hon blev snart uttråkad av att bara hänga runt hemma i huset. Hon ringde Jade flera gånger, men hennes kompis verkade aldrig vara hemma. Mamma föreslog att Annie skulle hjälpa henne i trädgården, men då föredrog Annie att utforska grannskapet. Hon lät aldrig Jonesy gå lös igen, och skogen runt hennes nya hem blev snart hemtam för henne. Hon lärde sig att det var viktigare att kläderna var praktiska än att de var snygga här ute på landet, och hon gick därför i praktiska gympaskor och använde alltid sololja för att inte bränna sig i solen igen. Annie hittade en stig som ledde rakt in i skogen från vägen, vilket innebar att hon kunde undvika kohagen, och när hon väl kommit in i skogen så fanns det dussintals med små stigar. Hennes pappa hade berättat att all skogen tillhörde staten, och att varje stig så småningom skulle leda till utkanterna av Ridgeview, och Annie och Jonesy utforskade varje ny stig de kunde hitta. Hon hade ännu inte tagit sig ända bort till byn, men märkte snart att hon kände till skogarna runt sitt nya hem så pass väl att hon aldrig behövde vara rädd för att gå vlse och inte hitta tillbaks.
 
Sedan den där första förfärliga dagen, hade hon inte sett skymten av ryttaren på den grå ponnyn igen. Men Annie hade listat ut var hon bodde, för den grå ponnyn gick och betade i hagen hos samma grannar som hon den första dagen hade sett hästtransporten och hopphindren hos. Jefferson betade fridfullt i hagen men det fanns inga tecken på liv borta kring huset. Trots den dåliga starten, hoppades Annie verkligen att hon och flickan skulle kunna bli vänner. Jonesy var visserligen ett bra sällskap, men han kunde ju inte prata och Annie började bli mer än less på sin egen röst. Sommarlovet sträckte ut sig oändligt långt framför henne. Om hon inte hade känt sig så nervös inför att börja i den nya skolan så hade hon nästan börjat se fram emot den - om inte annat för sällskapets skull...
 
 Ungefär en vecka efter hennes första möte med ryttaren påå den grå ponnyn, var det Annie som öppnade när det en dag knackade på ytterdörren. På trappan stod en kvinna och en flicka. Det tog henne ett ögonblick att fatta att flickan inte var någon mindre än den grå ponnyns ryttare. När de hade träffats, hade flickan burit ridbyxor, stövlar och en hjälm som dolde hennes hår. Idag hade hon ljusblå shorts, en marinblå t-shirt med en tjock lite tecknad ponny på magen och vita löparskor. Hon hade blonda lockar som studsade kring hennes axlar. Kvinnan log och orden strömmade ut mellan hennes läppar. "Hej, lilla vän!" sa hon. "Vi är dina grannar!" Hon pekade någonstans i riktning mot deras hus. "Jag tänkte att det var på tiden att vi träffades nu. Jag skulle ha kommit över tidigare, men vi har varit bortresta. Är din mamma hemma? Innan Annie hunnit svara, hade kvinnan skjutit fram sin dotter. "Detta är min dotter, Reesa. Ni ser ju ut att vara i samma ålder. Det är ju fantastiskt! Jag är säker på att ni kommer att bli så goda vänner så!" Annie log artigt. Hon kunde avläsa av Reesas mulna uppsyn att vänskap knappast var vad hon hade i tankarna precis. "Jag heter Annie. Jag ska hämta mamma", sa Annie till kvinnan, som fortfarande inte hade presenterat sig själv. Annie flyttade på sig så att gästerna kunde komma in. "Varsågoda och stig på", lade hon till. "Annie! Är det någon där?" Hennes mamma kom ut i hallen. Reesas mamma log stort mot Annies mamma. "Vad trevligt att äntligen träffas", sa hon. "Jag är Clara med min dotter. Visst var det Annie du hette?" "Visst heter hon Anni", log mamma. "Och jag heter Susan." Mamma verkade glad för det oväntade besöket, och bjöd genast in gästerna på kaffe. När hon höll på att fylla vatten i kannan, sa hon: "Ska du inte visa Reesa ditt rum, Annie?" De två flickorna hade inget annat val än att göra som hon sa. Annie och Reesa försvann, och deras mammor var redan djupt försjunkna i en diskussion. När de kom in på Annies rum, kastade Reesa en kritisk blick runt rummet, innan hon motvilligt muttrade: "Jag gillar dina planscher." "Tack", sa Annie. "Du, det där som hände häromdagen..." Reesa avbröt Annit mitt i menigen. "Glöm det. Det var antagligen för mycket begärt att någon från staden skulle begripa sig på hur saker funkar ute på landet." Hennes överlägsna ton gjorde Annie helt svarslös. Reesa suckade. "Jag antar att du lär dig så småningom." "Och vad ska det betyda?" "Inget särskilt. Bara glöm det." Annie undrade om hon varit dum som inbillade sig att hon skulle kunna bli vän med en så oförskämd tjej.


Äntligen kommer kapitel 4 ;).

Markarbete med Evita!

Publicerat 2012-06-2719:56:42, i kategori Ridning, 0 kommentarer


Hej! Blev lite markarbete med Evita idag :). Hon var lite stel i början och ville inte böja sig ordentligt i volterna men sedan gick det bättre ;). Gick tillslut riktigt bra och jag är JÄTTENÖJD över ridpasset :D. Hmm, kanske ska ha någon tävling på bloggen, isåfall, vad ska jag lott ut då? :) Har ju aldrig haft det innan så jag vet inte? ;) Ha det bra, kommer upp en film sedan, pappa filmade lite :D. 
Kram Alice! :D ♥

Mormor och morfar!

Publicerat 2012-06-2714:39:05, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Har varit hos mormor och morfar nu, mamma skulle typ hämta någon plåt till transporten för annars sparkar Evita sönder mellanväggen ;). Innan vi åkte till mormor och morfar skulle mamma köpa blommor på någon handelsträdgård :). Hos mormor och morfar fick jag två glassar och jag blev jättemätt! ;) Hann tyvär inte skriva Drömmen om en egen häst kapitel 4 igår så den kommer idag istället! :D
Kram Alice! :D

Teven! ;)

Publicerat 2012-06-2621:53:39, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


Hej! Kollar på teve nu, skönt och slappa framför teven med familjen och mysa :D nu blir det att kolla på Alsång på Skansen, hoppas det är några bra artister :).
Kram Alice! :D ♥

Hoppningen med Evita!

Publicerat 2012-06-2614:21:03, i kategori , 0 kommentarer


Evita gick som en klocka idag, hoppade på BRA och fina runda språng, inget stopp! ♥ Löve yöö! :D Hon KAN! Jag visste från början, att det här ridpasset skulle gå bra, hoppade i 25 minuter och sedan red ut 1 timme! :) Mycket motion och träning :D. Öste beröm över henne hela tiden! ;) Super fin, pigg och det viktigaste hon bjöd på hindrerna! ♥ Det bästa ridpasset  länge! :D Ska klippa mig idag, hmm, får se vad det blir :D Hörs later on! 
Kram Alice! :D

Godnatt!

Publicerat 2012-06-2523:01:45, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Godnatt fina läsare! Fått massor av underbara kommentarer från er läsare idag! T.ex. från NellieB :). Ni har varit underbara på att kommentera idag! Fortsätt så imorgon också! :D Statistiken upp högt nu! :D
Kram Alice! :D

Släktkalas hos farbror nästa!

Publicerat 2012-06-2516:50:43, i kategori , 3 kommentarer


Yes, drar snart på släktkalas hos min farbror kommer hem ca. 20.00-21.00! Träffa kusinerna och så, fast bara två men ändå. Nu ska jag läsa lite bloggar och så! Ha det bra!
Kram Alice! :D 

ÖSREGNADE! :(

Publicerat 2012-06-2512:59:42, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Ösregnade när jag red och det gör det nu också! :( Så det blev bara ett pass på en halv timme. Kunde bara vara på en stor volt på ridbanan för den andra delen var det typ översvämmning på ;(. Så det blev inte att man tränade på något direkt. Ha det bra!
Kram Alice! :D

Drömmen om en egen häst kapitel 3!

Publicerat 2012-06-2512:27:43, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Har inget att göra så jag tänkte att jag skulle "skriva av" en bok som jag tycker om jättemycket och som jag tycker är jättebra som jag tycker alla ska läsa . Författaren är Bernadette Kelly! Så jag licksom bara "skriver av" boken så alla vet att det är inte jag som har skrivit den .
1:a kapitlet
http://ponnybrudern.blogg.se/2012/june/drommen-om-en-egen-hast-kapitel-1.html
2:a kapitlet
http://ponnybrudern.blogg.se/2012/june/drommen-om-en-egen-hast-kapitel-2.html

Tredje kapitlet
 
Annies besvikelse övergick snart i ilsken energi. Hon gick tillbaka till sitt rum och rotade igenom kartongerna tills hon hittade sina favoritkläder. Hon drog på sig en kjol, vita slip-inskor och en vit tröja. Sedan drog hon en kam genom sitt hår och tvättade ansiktet. På väg ut ur rummet nappade hon till sig sin mobil och lät den slinka ner i kjolfickan innan hon återvände till köket. "Jag tar Jonesy på en promenad", sa hon till sin mamma. "Nu?" Sa hennes mamma tveksamt. "Jag ska kanske följa med dig?" "Oroa dig inte mamma. Jag lovar att inte gå långt. Jag vill bara se mig omkring lite." Annies mamma såg förvirrad ut. "Okej. Men var inte borta mer än en timme. Du har fortfarande inte packat upp dina saker ännu." Hennes ton mjuknade. "Är du okej?" Annie nickade. "Jag är okej", svarade hon tyst, men hon kände sig inte det allra minsta okej. Hennes chanser att få en ponny hade krympt ihop till mindre än noll. Hon försökte att inte tänka på det när Jonesy rusade runt hennes fötter. Hon kopplade honom och steg sedan ut på trappan. Familjen Boyds nya hem kallades Hillgrove. Det låg vid en krök, med höga tallar som växte i snörräta led längst med tomtgränsen. Hela grannskapet hade en gång varit en ända utsträckt egendom, ägd av en familj. Men sedan länge var egendomen uppdelad i små tomter på fem eller tio hektar.
 
Det fanns grannar på bägge sidor om gården och Annie kunde se tvärs igenom hage och in på deras gårdsplaner. När hon följde en uppspelt Jonesy längs uppfarten, såg hon en stor, blå bil köra ut från granngården. Det såg ut som om de som bodde där hade hästar. Bakgården hade en liten inhägnad med stall intill. Det stod en hästtransport parkerad nära staketet, och Annie kunde precis se en uppsättning röda och vita hopphinderlängs med ena husväggen. Hon fick ingen skymt av någon häst däremot. Hon undrade avundsjukt var den kunde vara. Annie och Jonesy gick ut på vägen. Det fanns inga riktiga gångstigar, bara en gräsbevuxen stig som löpte utmed vägen. Annie svängde målmedvetet åt vänster. Om hon hade gått åt höger istället hade hon varit tvungen att passera grannens hus, och hon kände inte för att träffa den lyckliga hästägaren just idag. Solen brände het på Annies bara axlar. Hon tänkte att hon borde vända tillbaka för att hämta sololjan, men hon orkade inte bry sig. Jonesy var ivrig att utforska den nya omgivningen och drog i sitt koppel hela tiden för att tvinga Annie att gå fortare. Alla gårdar hon passerade hade en grönskande, trädkantad infart med brevlåda vid grinden. Många av gårdarna hade ett vackert namn skrivet på grinden, som "Serenity" eller "Pineview".
 
Trots att hon passerade så många hus, tyckte Annie att det var egendomligt tyst. De enda ljud hon kunde höra var sina egna fotsteg på stigen, och en och annan fågel. Det kändes nästan som om hon var mitt ute i ingenstans, det fanns varken trafik eller människor någonstans. Jonesy drog och sletså ivrigt i kopplet så att hon höll på att kväva sig själv, och Annie böjde sig ner och knäppte av honom kopplet. Det hade hon alldrig gjort inne i staden, men här fanns inga bilar som skulle kunna köra på Jonesy. Hunden skällde förtjust och rusade iväg. Annie var tvungen att gå fortare för att hinna ifatt Jonesy. När han lämnade vägen och sprang in under en grind bestämde hon sig för att det var dags att sätta på honom kopplet igen. "Jonesy! Kom hit, pojken!" ropade hon. Jonesy ignorerade henne. Han ökade farten och styrde stegen mot hagen. Annie kunde bara se ett staket, och bortom det tät buskvegetation. Hon måste fånga in Jonesy snabbt som ögat nu, för om han hann in i skogen skulle hon aldrig kunna hitta honom. Järngrinden var ordentligt låst med ståltråd, och Annie slösade bort flera värdefulla minuter på att försöka få upp ståltråden. Till slut klättrade hon över grinden, rev sönder sin kjol på ståltråden och för att göra saken ännu värre slog hon knäet i den översta biten av grinden och mer eller mindre föll ner i hagen på andra sidan.
 
Arg som hon nu var, ropade hon återigen på hunden. " Jonesy, din dumma hund, kom hit! Nu!" Jonesy var vid det här laget bara en liten prick vid den bortersta delen av hagen. Han sprang med nosen i marken och verkade överhuvudtaget inte ha sett eller hört henne. Annie satte iväg över gräset i sina slip-onskor, med hon stannade snart när hon klev i någonting mjukt och vått som hennes skor fastnade i. Hon stirrade skeptiskt ner i marken, där hennes vita favoritsko satt fast mitt i en färsk, ångande brungrön komocka! "Toppen!" muttrade hon. Med rynkad näsa böjde sig Annie ner och försökte desperat hitta en ren bit av sin sko, som nu var helt täckt av kobajs. Hon varken såg eller hörde det stora djuret som närmade sig henne bakifrån. Och när hn plötsligt såg upp, skrek hon rakt ut av fasa! Mitt framför stod den som högst troligt var den som hade lagt komockan där den låg. En svartvit ko stirrade på henne under total tystnad, medan den viftade bort flugor med svansen.
 
Hoppande på ett ben, med ansiktet knallrött och hållande i yttersta spetsen av sin smutsiga sko, var Annie fast. Hon vågade inte röra på sig, var rädd för vad kon skulle ta sig för, att den kanske skulle jaga henne. och vad ännu värre var, hon kunde inte längre se Jonesy, som nu hade försvunnit under staketet och in i skogen. Hur var det nu, skulle man se en ko in i ögonen eller skulle man det inte? Kanske det bästa var att bara se ner i marken och försiktigt backa iväg från den. Medan Annie försökte reda ut begreppen för sig, hade kon tröttnat på henne och lunkat iväg. Annie väntade tills hennes knän slutade skaka, och sedan försökte hon gå med bara en sko på. Men hn upptäckte snart att det var mer än gräs som växte i hagen. För varje steg hon tog, stack det till under den bara foten av något vasst. Med näsan rynkad av obehag och avsmak släppte Annie den illaluktande, grönfläckiga skon på marken och trädda in foten i den. 
 
Till slut nådde hon staketet och kikade in i skogen bakom det, men det fanns inget spår av någon vit hund. Annie kände en klump av panik växa i magen och sprida sig uppemot halsen. Hon tittade på sin klocka. Hennes mamma skulle snart börja oroa sig om hon inte kom hem. Hon tog upp sin mobil, men insåg snart att hon inte kunde sitt nya hemnummer. Hon borde gå hem och hämta hjälp av sin mamma, men hon kunde inte bara lämna Jonesy. Annie slank emellan trådarna i staketet och in i skogen. När Annie lämnade hagen blev ljuset genast svagare när träden slöt sig runt henne och stängde ute dagsljuset. Det luktade starkt av eukalyptus och tjocka löv rasslade överallt på marken när hon gick. Småfåglar hoppade runt bland de torra löven, men Annie var alltför förtvivlad för att lägga märke till dem. Hon ropade högt. Jonesy syntes inte till. Hon började tänka på alla hemska saker som kunde hända en liten vit hund i skogen. En stadshund som inte förstod att hålla sig borta från djurfällor eller vilda djur. Fanns det några vilda djur i den här skogen?
 
Annie hade letat i tio långa, skräckfyllda minuter när hon hörde ett upphetsat skällande! Jonesy! Någonting kom springande emot henne, men det lär inte alls som Jonesy. Det var någonting som brakade fram genom skogen väldigt högljutt. Annie kunde höra kvistar knäckas och ett rytmiskt rasslande som signalerade ankomsten av någonting mycket större än en Jack Russel hund. Men ju närmare den kom henne, desto närmare tycktes Jonesys skällande. Sedan hörde hon ett skrik.

 

 

Drömmen om en egen häst kapitel 2!

Publicerat 2012-06-2419:27:38, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


 
Har inget att göra så jag tänkte att jag skulle "skriva av" en bok som jag tycker om jättemycket och som jag tycker är jättebra som jag tycker alla ska läsa . Författaren är Bernadette Kelly! Så jag licksom bara "skriver av" boken så alla vet att det är inte jag som har skrivit den . Första kapitlet hittar ni här: http://ponnybrudern.blogg.se/2012/june/drommen-om-en-egen-hast-kapitel-1.html

Andra kapitlet
 
Annie vaknade i sin gamla sång i sitt nya rum. De hade kommit fram mitt i natten, och då hade deras sängar redan stått uppställda i det nya huset. Det var perfekt, för det enda de orkade göra var att krypa till kojs. Annie såg sig omkring i rummet. Överallt på golvet stod det kartonger som innehöll alla hennes prylar. Rummet var dubbelt så stort som hennes gamla, men en enorm uppbyggd garderob som upptog en hel vägg. Allt verkade nytt och främmande. Hennes stora sovrumsfönster visade upp en vacker utsikt över de fem hektar mark som hörde till deras hus, som låg i utkanten av den lilla byn. Hennes pappa hade förälskat sig i stället för tre månader sedan, och det var lätt att förstå varför. Sommarens ljusa solsken silade in i hennes rum genom grenarna på en japansk lönn som växte bara några meter från huset. Annie tittade på den rektangulära hagen bortom gårdsplanen, och tuggade fundersamt på sin underläpp. Förutom fågelsången och humlesurret utanför fönstret var det alldeles tyst utanför. Hemma i staden hade det alltid hörts trafikbuller, dörrar som slogs igen och ljudet från bilmotorer som startades när grannarna körde till sina arbeten. Sedan kom hon ihåg. Det var ju hennes "hemma" nu... Annie försökte se det från den ljusa sidan. Det var ju den där hagen utanför... med all den plats som familjen plötsligt hade i sitt nya hem, som gjorde att det öppnade sig helt nya möjligheter... Hon hörde sina föräldrar stöka omkring i köket. Frukostdofterna spred sig i huset och drev rakt in i hennes näsborrar. Någon måste ha letat sig igenom kaoset av flyttkartonger och lyckats hitta kartongen med alla frukostattiraljerna. Härligt! Hennes mage kurrade högljutt. Det var matdags!
 
Annie studsade upp ur sin säng och drog gårdagens rtöja över pyjamasen. Sedan skyndade hon sig iväg till köket. "God morgon gumman!" Hennes mamma satte en tallrik med ångande varmt rostat bröd med stekt ägg framför Annie på bordet. Hennes pappa satt redan och åt när Annie och hennes mamma satte sig till bords. "Jaha, så var vi här!" konstaterade han, vilket kunde tyckas ganska onödigt. "Du är en tjej med tur, Annie! Du har hela sommaren på dig att bekanta dig med trakten." "Pappa..." började Annie, men han avbröt henne. "Du hinner hitta nya kompisar redan innan skolan startar. Jag önskar att jag också hade mer än bara ett par futtiga dagar innan jag började jobba. Jag måste åka in till Ridgeview idag. Min chef tipsade mig om en kvinna som föder upp får, och nu när vi har all den här marken så kommer vi ha nytta av en skock får som kan beta när gräset åt oss." 
 
Annie blev helt kall inombords. "Får! Ingen har sagt någonting om får!" utbrast hon. Hennes pappa skrattade. "Vi ville överraska dig. Tänk bara hur roligt du kommer att få vid lammningstiden!" Annie stirrade på sin pappa. Han såg mycket nöjd ut med sig själv. Bakom honom stod hennes mamma med ena ögonbrynet höjy och ryckte på axlarna. Som vanligt hade hennes mamma bara gått med på det som pappa ville utan att ifrågasätta det allra minsta. Ingenting skulle bli som Annie hade tänkt sig.Hur skulle hon nu kunna säga till pappa att hon inte var det minsta intresserad av får? Att hon hade sina egna planer på hur gräset skulle kunna hållas kort. "Men pappa, jag..." Annie kunde inte förmå sig att fortsätta. Hon stirrade bedrövat ner i frukosttallriken. Hennes mamma rörde lätt vid hennes arm och frågade: "Vad är det, gumman?" Pappa såg oförstående ut. "Seså, bara berätta för oss. Vad är det som är fel?" Annie drog ett djupt andetag. Detta var inte alls hur hon hade planerat samtalet. "Alltså... jag hade ju liksom... hoppats att vi skulle skaffa en ponny som kunde beta ner gräset..." "Men du kan ju inte ens rida!" Hennes mamma såg förvirrad ut. "Inte kan väl du ta hand om en häst?" Annie ryckte på axlarna. "Jag skulle ju kunna lära mig. Jag har alltid älskat hästar. Det vet du, mamma." "Hör du på här, Annie", avbröt hennes pappa. "Att tapetsera väggarna med hästbilder är en sak. Att ha ansvaret för en livs levande häst är en annan. Tro mig Annie, du vill inte ha en ponny."
 
När hennes pappa sedan började prata igen, var det som om ämnet hästar aldrig ens varit på tal. "Fåren som jag hade tänkt mig är en speciell ras som kallas Demara. De ska visst vara mycket lätta att sköta om och behöver aldrig klippas. Eftersom både mamma och jag jobbar, så är djur som kräver mycket skötsel det sista vi behöver. Och så kan vi sälja lammen när de är tillräckligt gamla och tjäna lite pengar på dem också." Annies mamma kom med ett inpass: "Rob, vi kanske ska tänka på det där med ponny i alla fall. Det skulle ju vara Annie som tog han om den, inte du och jag." Annie vände sin uppmärksamhet mot mamma. "Just det! Ni skulle inte behöva lyfta ett finger! Mamma, du hade ju ponny när du var yngre!" Men innan hennes mamma hann svara, hade pappa avbrutit igen. "Annie, jag är rädd att vi måste säga tvärt nej till en ponny. Jag har lagt ner mycket tid och jobb på att ta reda på information om Demarafåren. Och jag har praktiskt taget redan köpt dem också. Jag kan ju inte ringa till uppfödaren nu och säga: "Tyvär, jag vill inte ha dina får längre. Min dotter ska få en ponny istället." Annie kunde inte riktigt fatta varför pappa inte kunde göra just så. Hon förstod inte hur han kunde bry sig mer om vad någon vilt främmande männsika kände än hur hans dotter mådde. Men hon visste hur envis han var. Det var precis som när de skulle måla om hennes rum i den gamla lägenheten. Mamma hade lovat Annie att hon skulle få välja själv precis vilka färger hon ville ha. Annie had bestämt sig för en mycket ljust lila färg, med mörkare lila runt fönsterbrädena. Hennes pappa hade fnyst åt henne färgval. "Nej, Annie." hade han bara sagt, långsamt som om hon var en liten treåring. " Vi måste hålla oss till neutrala färger. Det blir aldrig omodernt." Annie brydde sig inte om ifall färgerna i hennes rum var neutrala - hon ville ha lila! Men innan hon och mamma hann åka till färgaffären hade pappa redan kommit hem med en gigantisk burk med enkel, vit färg. Det var det, det. Slutdiskuterat.
 
Annie åt upp frukosten under tystnad. Hennes mamma slamrade borta vid diskhon, och slutligen reste sig pappa upp. "Jaha, då sticker jag in till byn nu."  Annie kände hur hennes drömmar om en egen ponny försvann ut genom dörren tillsammans med honom när han gick.
Vad tror ni händer sedan? :D
 
 
 

Godmorgon!

Publicerat 2012-06-2411:25:54, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Godmorgon på er goá läsare! Snart åker jag till stallet och rider! :D Jag och Moa ska rida ut idag, men vi vet inte vilken runda ännu ;). Vad ska ni göra idag då?
Kram Alice! :D ♥

AWESOME!

Publicerat 2012-06-2323:41:10, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Har haft en AWESOME dag idag. Skulle vart ännu bättre om jag skulle rida EVITA! Längta, längta! Tänkte rida ut imorgon med bästa Evita! Nyss målat naglarna! :) Jag blev jättenöjd över dom. Nu ska jag fortsätta skriva till kapitel 2 som kommer imorgon, varje kapitel är ganska långa, så det tar ganska lång tid! Ha det bra!
Kram Alice! :D ♥

Drömmen om en egen häst kapitel 1!

Publicerat 2012-06-2317:23:18, i kategori Drömmen om en egen häst, 1 kommentarer


Har inget att göra så jag tänkte att jag skulle "skriva av" en bok som jag tycker om jättemycket och som jag tycker är jättebra som jag tycker alla ska läsa :). Författaren är Bernadette Kelly! Så jag licksom bara "skriver av" boken så alla vet att det är inte jag som har skrivit den ;).

Första kapitlet
 
Annie Boyd drog ner den sista av sina hästplanscher från sovrumsväggen. Hennes ögon svepte runt rummet. Det såg större ut nu när alla möbler var borta. Väggarna lyste vita och såg nakna ut utan sina dekorationer. På den rektangulära yta där sängen stått, såg mattan annorlunda ut. Den var mjuk och verkade ny. I motsats till den slitna biten runt omkring, där Annie hade trampat runt i alla år. Det stora sovrumsfönstret såg ut att stirra som ett jättelikt öga ut på gatan, och bakom glasrutan dansade miljontals av stadens glittrande ljus mot den mörka kvällshimlen.
 
Hon var inte säker på hur det var meningen att hon skulle känna sig i det här ögonblicket. Staden var inte längre den plats som hon skulle kalla sitt hem, utan bara ett ställe som hon skulle komma att besöka litedå och då, för att äta på någon fin restaurang med sina föräldrar eller gå på bio. Det kändes konstigt att lämna lägenhetenför allra sista gången. Nu skulle Annie lämna allt som kändes hemtamt och välbekant för henne.
 
4Annie visste att även hennes mamma hade blandade känslor inför att flytta. I augusti hade pappa blivit erbjuden ett nytt jobb på en mäklarfirma i en liten stad som hette Ridgeview. Hennes mamma hede blivit glad för hans skull, men hon hade också känt sig orolig för alla förändringar som det nya jobbet skulle föra med sig. "Hur ska det gå med Annies skola, Rob? Pch så har vi mitt lärarjobb att tänka på. Och våra vänner!" Hademamma sagt. "Men tänk vilken chans detta är, Susan", hade pappa lirkat med henne. "Ett nytt liv på landet med massor av frisk luft och gott om svängrum! Tänk på all plats vi kommer att få! Vi kan köpa ett stort, fint hus, kanske med några hektar mark. Du kan ha det där grönsakslandet du alltid har drömt om... Ridgeview har en jättebra skola för Annie och du kan jobba där! Jag har hört mig för, och det finns ett ledigt jobb som lärare i matte och naturkunskap. Det skulle ju vara perfekt för dig! Och våra vänner kan ju komma och hälsa på, precis när du vill!"
 
"Det låter sannerligen som om du har tänktpå allt", hade mamma svarat lite tveksamt. Och naturligtvishade Annies pappa vunnit. Det gjorde han alltid. Och nu var de alltså här, redo att börja om från början med ett helt nytt liv. Ett nytthus. En ny skola. Nya vänner. Att läma kompisarna i staden var svårt för Annie. Tänk om hon inte skulle passa in i den nya skolan? Tänk om eleverna där skulle tycka att hon var en snobbig stadsunge? Eller ännu värre, tänk om hon inte skulle tycka om någon enda av dem? Annie tänkte på sista gången hon träffade sina kompisar i skolan. Hon skulle inte ens få gå kvar tills terminen slutade, utan skulle få några extra veckors lov på grund av flytten. Hon hade förväntat sig att de åtminstonde skulle vara lite ledsna för att hon skulle flytta från dem, men alla var så förväntansfulla inför skolkarnevalen som var i antågande den helgen, så de hade lämnat henne i en våg av finitter och uppspelt pladder när hon samlade ihop sina böcker och sitt pennfodral.
 
Hennes bästa vän, Jade O´Brien, var den enda som verkade bry sig. Hon hade blivit helt förskräckt när Annie berättat för henne att Ridgeview inte ens hade någon biograf. Och vad som var ännu värre - där fanns inget hyfsat shoppingcentrum heller! "Du kan inte mena allvar! Finns där verkligen inte shoppingcentrum?" Frågade Jade. "Hur kan de då köpa mat? Eller tidningar? Eller kläder?" "De har ju lite affärer..." förklarade Annie. "Fast de är ju inte som affärernasom vi är vanavid här i staden." "Finns där inget Dippin´ Donuts? Girlz Scene? Book time?! tjatade Jade Annie bara skakade på huvudet. "Annie, hur ska du kunna klara dig utan de ställerna! Det är ju inte... rättvist! Du borde anmäla din föräldrar för barnmisshandeleller någonting! De är ju hur själviska som helst!" Jade såg så förfärad ut att Annie måste skratta åt henne. Fast egentligen höll hon med vännen. Hon tyckte bara inte att det kändes rätt att säga det högt. "Men allt är faktiskt inte sämre där!" sa Annie. "Mitt nya rum är nästan dubbelt så stort som mitt gamla. Jag kommer inte att behöva stå ut med fru Frasers kassa musik från lägenheten över våran. Och jag kommer att slippa dramalektionerna med herr Trope på torsdagarna - och det är ju definitivt en fördel!" Jade stönade instämmande, men verkade fortfarande inte övertygad. "Och vi kommer att ha hur mycket plats som helst", fortsatte Annie. "Vi har massor av mark. Vilet betyder att jag äntligen kan få en ponny! Jag kommer att ha hur mycket som helst att göra med en ponny att sköta om och rida på. Jag kommer inte att ha tid att sakna någonting alls här!" 
 
Det var sant att Annies pappa alltid hade sagt att han skulle köpa en ponny åt henne. "Men det är bara så opraktiskt", brukade han tillägga, "det finns inte en chans att man kan ha en ponny inne i staden". Annies hemliga dröm om att ha en alldeles egen häst var det enda som gjorde att tanken på flytten kändes fullkomligt omöjlig att stå ut med. Hon hade visserligen inte invigt sina föräldrar i planerna ännu, men hon visste att ingenting kunde stå i vägen för hennes dröm om en egen häst nu. "En ponny?" Jades ögonbryn drog ihop sig av misstro. "Sedan när har du blivit lovad en ponny, Annie?" Det kändes som om någon slog kullerbyttor nere i Annies oroliga mage. "Jade O´Brien, påstår du att jag skulle ljuga?" utbrast Annie argt. Hon kände sig illamående. "Nej, nej, det är klart att jag inte gör... det är liksom bara det att det är första gången som jag hör talas om detta med häst..." Annie avbröt henne: "Okej, jag kanske inte kommer att få den sådär pang bom direkt. Men jag kommer definitivt att ha en ponny i slutet av sommarlovet", sa hon, medan hennes mage kändes som om den skulle vända ut och in på sig själv. "Nästa gång i träffas kommer jag att vara den bäst ryttaren i hela Ridgeview." Jade ryckte på axlarna. "Men vem ska sitta bredvid i klassrummet då?", frågade hon, och bytte därmed samtalsämne.
 
Annie sneglade ner på postern i sina händer. Det var ett gammalt glansigt foto av ett vackert arabiskt fullblod, klädd i traditionell utstyrsel. Annie älskade verkligen hästar. Alla storlekar, alla raser. Hon hade bara ridit på en häst en enda gång, när hon var på lägerskola. Hennes hästhade varit en dammig gammal krake med en vit strimma i ansiktet. Han hette Toby och hon kunde fortfarande känna precis hur fantastiskt det hade känts när hon suttit upp i sadeln och strukit honom över halsen. Förutom den upplevelsen var polishästar de enda hästar hon var bekant med. Annie hade lärt känna flera av de ridande poliserna som patrullerade i staden. Hon hade ofta tagit chansen att närma sig dem för att småprata lite, och då passat på att klappa deras vackra hästar. Det kändes nu som om hela Annies liv hängdepå om hon fick en ponny. Det skulle även kunna vara till hjälp när hon skulle skaffa sig nya vänner. Utan en ponny verkade en ändlöst lång, ensam och tråkig sommar sträcka ut sig framför henne. Hon skulle bli tvungen att prata med sin pappa, och det måste vara vid absolut rätt tillfälle. Han måste förstå henne - han bara måste! "Annie", ropade mamma från vardagsrummet. "Det är dags att åka nu!" Hennes mamma höll ett inramat familjefoto i handen. Det hade hängt på väggen och hade visst glömts kvar. Fru Boyd stoppade ner det i sin handväska, men det fick inte riktigt plats, utan halva ramen stack upp ovanför blixtlåset. Annie kunde se sin pappas skäggiga ansikte stirra tillbaka på henne från fotografiet. Hon fick alltid höra att hennes egna bruna ögon och mörka hår var precis identiska med hans. Hennes mammas blå ögon och ljusa hår var begravda nere i handväskans djup.
 
Annie och mamma stängde lägenhetsdörren för allra sista gången. När Annie hoppade in i baksätet på bilen, kände hon ett par krafsande tassar mot sina armar. Det var hennes hund Jonesysom välkomnade henne.Hon hade fått honom i födelsedagspresent för två och ett halv år sedan. Jonesy var en renrasig Jack Russel och uppförde sig fortfarande som en liten valp. När bilen började rulla lade han sig tillrätta i sätet, öppnade munnen och gav ifrån ensig en stor, gnällande gäspning. Det fick även Annie att gäspa.

Jag ska försöka hinna skriva ett kapitel om dagen :)

Vägen till egen ponny!

Publicerat 2012-06-2315:00:00, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Ja, nu ska jag berätta hela historien om Evita när jag har haft henne och hur det gick när jag provred henne.
Jag var ute och letade på nätet på hästnet bara för skojs skull. Jag hade min skötponny Amy, en dag hittade jag en ponny, alltså Evita på hästnet.se. I annonsen stog det att hon var en hoppglad 17 åring som har tävlat tillochmed LA i hoppning (1m) men att hon kan gå många år till på tävlingbanan. Och ja, jag visade mamma denhär annonsen och hon sa, jaja men du har ju Amy nu. Och sedan en dag när jag slutat skolan skulle en kompis till mig följa med mig hem, Linnea heter hon. Och mamma kom och hämtade oss för det fick inte plats i bussen. Och precis när vi hade hoppat in i bilen sa hon så här, vi ska åka och provrida Evita! Och jag blev såklart jätteförvånad och GLAD! Söndagen samma vecka åkte jag och min familj till Huskvarna och jag fick först se när Antonia, hennes dåvarande ägare rida henne. Såfort jag såg henne visste jag att hon var min! När Antonia red henne bockade hon lite och så i galoppen men jag visste att det inte var några problem. Och jag satte mig upp på henne, och nej man kunde inte tro att hon var 17 år, jag menar hur pigg som helst! Och jag började rida henne och jobba henne och jag kände att det var som handen i handsken vi passade perfekt ihop! Jag började också hoppa och vi bara flög över hindrena och jag hoppade 85 när jag provred henne. Jag tyckte och tycker nu att det inte var så dåligt när det var första gången jag red henne :). Jag visste att hon hade kapacitet för hoppningen. Men det var ett litet, eller rättare sagt stort problem. Hon var svårlastad. Hon sparkade mot mellanväggen och tog jättelång tid att lasta henne.
Och jag och pappa stog i väder och vind, i massor av timmar och tränade, tränade, tränade! Endel kommer inte att tro det, men hon ville knappt gå på med frambenen på trailern. Men tillslut fick vi på henne. Och det var väll allt. Men hon är långt ifrån "lättlastad och lättkörd" man får inte ha brottom, vi måste ha gått om tid på oss, det går inte annars, det är värst i högersvänger så man måste köra lungt, välldigt lungt! I början när vi hade köpt henne gick hon klockrent i hoppningen, vi flög över hinder på 1m och 1,10m. Men sedan började hon vägra och då visade de sig att hennes mage var helt off. Sen några veckor tillbaka har vi gett henne medecin och hon har blivit bättre, men jag kan inte hoppa alls högt med henne, efter att hon vägrade ganska mycket ett tag även fast jag hoppade jättelågt (50/60cm). Så när hon har blivit helt frisk i magen har vi ändå ganska mycket kvar att jobba på, både jag och Evita har tappat otroligt mycket självförtroende, så jag måste börja hoppa lågt och bygga oss sakta men säkert uppåt! Ja, och nu är jag här på ruta ett känns det som, nej nu ska jag inte vara negativ, men jag vet att jag och Evita kommer att klara detta vi ska ut och tävla höga klasser tillsammans, vi är ett team, du och jag... ♥
Tagga ridläger på sjöstjärnans ridläger vecka 30. Bästa ponnyn, bästa tränarna och träffa nya kompisar! ♥ :D
Vi kommer att lära oss otroligt mycket tilsammans, jag och Evita, och vi kommer att bygga upp självförtroendet tillsammans :D!
Kram Alice! ♥

Rösta gärna!

Publicerat 2012-06-2312:07:54, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


Skulle betyda SÅHÄR mycket om ni ville rösta på min bild i fototävlingen med hööks på facebook! :D Tack så jättemycket alla som röstar :D. Här kommer länken: 
http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/2841/c10ec458b6dde63917a33d1019ca794d23874915/

Åhh, vilken dag!

Publicerat 2012-06-2223:22:35, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Hej! Haft en underbar dag idag, Evita gick klockrent, mys med familjen, och nu här hos gästerna som vi ska sova över hos. Hoppas att Evita går lika bra imorgon som idag, att det håller i sig. Att jag hittar alla knappar på henne som idag! ;D 

Sitter vid datorn...

Publicerat 2012-06-2222:24:35, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


och är allmänt lojj på midsommarafton ;). Nu är det inte att göra så mycket, BLOGGA! Vad ska jag skriva om? Kanske dp (deepshit)? Om VAD isåfall, kommentera! :D

Dagens...

Publicerat 2012-06-2222:16:42, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


...outfit: beige chinos, blått linne, virkad tröja
 
...humör: Glad men lite trött ;)
 
...låt: Chris Brown, Don´t wake me up
 
...bästa: Evita
 
...sämsta: inget? :)
 
...bild:
 
 
...smileys: :D
 
~~~
 
 Kram!

Jag och du...

Publicerat 2012-06-2220:30:45, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Allting var tomt när du inte fanns hos mig... ♥
 

Evita!

Publicerat 2012-06-2214:35:45, i kategori Ridning, 0 kommentarer


Hej! Evita var klockren idag, mycket markarbete med bommar på rakt och böjt spår :D. Gick superfint och jobbade på bra med bakbenen :). Jobbade också lite utan stigbyglar och det gick kanon! Min fina chey ;). Nu ska jag gå och ducha :D. Glad midsommar på er! :D
Kram Alice! ♥

MIDSOMMAR!

Publicerat 2012-06-2211:38:34, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Jag vill önska er alla, stora som små EN RIKTIGT GLAD MIDSOMMAR! ♥ Kommentera mer än gärna vad ni ska göra idag :).
Kram Alice! :D ♥

Kläderna :D

Publicerat 2012-06-2211:36:08, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Ett par chinos, beige, h&m, 199 SEK
~~~
En virkad kort tröja som jag ska ha ett blått linne under :), Vero Moda, 299 SEK
~~~
En kort t-shirt med tryck, varje tjej gillar lite rosa, Vero Moda, 199 SEK
~~~
Det blå linnet som jag ska ha under den virkade tröjan :), Vero Moda, 99 SEK
~~~
Ja, det här köpte jag i Värnamo idag, ni ser att jag köper mest på Vero Moda ;). Kanske lite väl dyrt ibland, men vad gör man inte med kläder som man gillar ;). Kommer nog upp en bild senare idag när jag har på mig kläderna :D. Riktigt nöjd över inköpet ;). Ha det bra!
Kram Alice! :D ♥

Är på eco nu!

Publicerat 2012-06-2111:40:00, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


Hej! Är på eco nu för mamma ska handla lite hästsaker, synd att hööks inte finns i Värnamo. Närmsta hööks är i Halmstad eller Jönsköping som ligger 10 mil bort :/. Aja, jag skriver sedan vad mamma har handlat till hästarna och jag kanske köper något? ;D.
Kram Alice!

FRÅGESTUND!

Publicerat 2012-06-2109:45:01, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Yes, FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN! Fråga vad du vill, kommentera DETTA inlägget eller skicka din fråga till [email protected] :)
KRAM ALICE! :D ♥

Filmen från idag! xD

Publicerat 2012-06-2022:05:32, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Jag hällde en hel hink ISKALLT vatten på mig och sedan hoppade i min lilla båt med varmt vatten i :3. Ja, ni ser ju! :D
http://www.youtube.com/watch?v=7fsZAZwxACI&feature=youtu.be
Ha det bra!
Kram Alice! ♥

Anneberg!

Publicerat 2012-06-2021:39:06, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Varit i Annebergssjön och badat, först var det iskallt fast när jag hade doppat mig och varit i en stund tyckte jag att det inte var så kallt längre ;). Kommer upp filmer från idag när jag och Moa var hemma och lekte lite med vatten utomhus ;D. Haha...
Kram Alice! ♥

Ridningen!

Publicerat 2012-06-2021:36:43, i kategori Ridning, 0 kommentarer


Hej! Ridningen idag gick inte så bra. Red ut i skogen med Moa och på tillbaka vägen när vi travade drog hon ner huvudet så långt det gick och jag försökte dra upp det hela tiden. Men när hon väl bestämmer sig för en sak blir det så. Så hon började ju galoppera och skena. Inte så jättekul precis, men sedan red jag av henne lite på banan efteråt och då gick det kanon. Fattar inte varför hon gör så egentligen, någon som vet och har några tips? :)
Kram Alice! :D ♥

Emmy!

Publicerat 2012-06-1921:33:28, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Hej! Varit barnvakt åt en 2-årig liten tjej, hon hette Emmy! :) Det var faktiskt ganska kul, jag och Moa visste inte det från början men sen sa mamma det. Först var hon ganska blyg men tillslut pratade hon mycket :D.Hon va hos oss i ca 2,5 timmar :). Nu precis åkte hon hem ;). Ha det bra! :D
Kram Alice! ♥ :D

Videobloggen...

Publicerat 2012-06-1823:09:25, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Det går inte ladda upp med den här nya versionen av blogg.se. Åhh!! Länkar istället då;  http://www.youtube.com/watch?v=NgFJIRCNebw&feature=plcp 
Fail, men ändå! :) ♥ Vad gör jag med min hand egentligen? ;)
Jag vann inte D: Men vi räknade vem som hade flest pengar och Moa hade 1 mer än mig så det var välldigt lika. Vi bara körde lite, så som vi tyckte det skulle vara ;D.

Monopol!

Publicerat 2012-06-1822:09:18, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Spelar monopol med Moa och ska blogga här och skriva vem som vann. Kanske kommer upp videoblogg ikväll ;D. Vem vet?? Önska mig lycka till, hoppas jag vinner över syrran. :D
Kram Alice! ♥

Evita!

Publicerat 2012-06-1821:51:31, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Det känns som om att inget funkar med Evita nu. Hon har blivit så konstigt och annorlunda. Hon har börjat bocka som jag har skrivit och det är inte bara när jag hoppar, utan det är när jag rider dressyr också, i galoppen. I februari kollade en duktig sadelmakare på henne, så det kan väll inte vara sadlen? Eller hon kanske har fått mer muskler eller något så sadlen är för smal. Men det tror inte jag. Och vi har bytt bett också och då kan det inte vara det. Sedan vi började ge henne en medecin för magen för hon var inte bra i magen innan när vi fick henne. Men hur kunde hon hoppa så bra då, när vi köpte henne? Det borde vara tvärt om att hon inte hoppade så bra när hon inte var bra i magen och att hon hoppar bättre nu när hon är bra i magen? Jag vet inte. Men jag hoppas det går mycket bättre, och att hon kommer att må bättre nu. Att allt löser sig och vi kan börja tävla  riktigt! Nu kör vi så det ryker. Du och jag, tillsammans, FOREVER! ♥

KRAM ALICE! ♥

Gäster eller något...

Publicerat 2012-06-1819:28:25, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Farmot, farfar, Louise och Kevin är här nu. Louise och Kevin har tagit studenten i fredags så vi firar lite. För Kevin var i Värnamo och firade i fredags :). Vi har ätit mat för en stund sedan och snart ska vi äta efterrätt :D. Det blir rabarberpaj men jag gillar inte det så mycket så jag får ta glass ;). Ha det bra!
Kram Alice! :) ♥

Annan bild i fototävlingen!

Publicerat 2012-06-1721:29:59, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Hej! Som jag skrev i ett inlägg under så är jag med i fototävlingen på facebook - hööks. Jag tävlar inte med den bilden på shettisen och jag, utan jag tävlar med den här bilden istället; http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/2841/c10ec458b6dde63917a33d1019ca794d23874915/ 
Kram Alice! :D ♥

Speedwayen!

Publicerat 2012-06-1719:12:46, i kategori Allmänt, 4 kommentarer


Hej! Jag var nyss på speedway för Lejonen körde :). Det blev inställt, för det ösregnade nästan hela tiden, det var bara uppehåll på ca. 10 minuter så banan var såklart jätteblöt. Det blev någon skada också pga. att det var så lerigt.  Men resultatet blev 38-16 till Lejonen efter 9 körda heat. Det andra laget, Indearnerna kunde ändå inte ta ifatt och vinna så lejonen vann ju då :D. Ridit idag också, red ut med Moa och det gick ganska bra fast jag bytte bett igår och idag skulle jag testa om det gick bra att rida ut på, det är inte lika skarpt som det andra bettet så hon var lite för pigg, men det gick ;). Nu ska jag inte göra så mycket, kanske bloggar en gång till idag om jag har tid! :D ♥
Kram Alice! :) ♥

Fototävling hööks - facebook

Publicerat 2012-06-1619:47:39, i kategori Allmänt, 2 kommentarer


Jag är med i fototävlingen på facebook med hööks. Rösta gärna på mig! :D


Jag tävlar med denhär bilden :).
Kram Alice! :D ♥

Hoppningen med Evita!

Publicerat 2012-06-1523:11:08, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


Hej! Hoppningen med Evita gick bra, eller bra och bra, när pappa höjde upp till 70 så gick oxern jättebra, som vanligt. Men när jag nästan var framme vid räcket så började hon galoppera åt sidan och bocka, så jag ramlade av med huvudet in i hindret och jag kan säga att det kändes. Vi ska kolla upp vad det är för hon har gjort det på sista tiden nu ;/. Har också kollat på fotbollen nu och tyvär så förlorade Sverige. 2-3 blev det till Sverige. Ha det bra!
Kram Alice! :) ♥

Skolavslutning!

Publicerat 2012-06-1407:07:54, i kategori Allmänt, 2 kommentarer


Hej! Skolavslutning idag då! Kul att äntligen få sommarlov och rida varje dag! :D Det kommer upp bild på mig när jag kommer hem :).
Kram Alice! :D

Hemma

Publicerat 2012-06-1315:04:52, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Hej! Har kommit hem från skolan nu :). Idag ska jag inte göra så mycket, inte till stallet ;). Eller juste, pappa, Moa, jag och farmor ska åka och kolla på balen i Värnamo för min storebror ska gå :D. Hanna i min klass storasyster skulle också gå så Hanna skulle också åka och kolla ;). Får se om jag träffar henne, hoppas det ;D. Nu ska jag äta och sen kolla in lite bloggar! :) Ha det bra! ♥
Kram Alice! :D ♥

;D

Publicerat 2012-06-1216:46:54, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Follow Hp Lyrikz for more!

Hej!

Publicerat 2012-06-1216:29:56, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Hemma från skolan nu, eller det var ganska längesen då men ändå ;). Har haft världens bästa skoldag idag, eller inte! Först sjöng vi i kyrkan för vi övade tills på torsdag när det är skolavslutning. Det var tråkigt. Våran nya musiklärare spelade piano bakom oss och så säger hon att vi sjunger jättelågt och så vidare men det är ju inte så konstigt om hon är bakom oss för ljudet går ju framåt, men aja :). Nu ska jag inte göra så mycket förutom att läsa lite i hästböcker ;D. Ha det bra!
Kram Alice! :D ♥

Bloggade inte igår!

Publicerat 2012-06-1206:42:20, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Förlåt, jag glömde och blogga igår ;o. Hade mycket att göra HELA dagen och på kvällen villa jag bara ta det lungt och sitta med familjen framför teven. Ridpasset igår gick faktiskt jättebra, jobbade med markarbete och cavaletti på en volt och på rakt spår, först slog hon i bommarna några gångerna men sedaen lyfte hon bra på benen :D. Idag ska jag inte göra så mycket bara komma hem från skolan och ta det lungt :). Ha det bra!
Kram Alice! :D ♥

Red ut!

Publicerat 2012-06-1016:20:04, i kategori Allmänt, 2 kommentarer


Yes, red ut på Cizzi idag, 5 km :). Det gick bra. Sedan red jag Cizzi på banan och jobbade på högergaloppen för hon brukar springa in i galoppen ;). Först gick det jättebra och sen blev hon antagligen lite trött så det gick inte lika bra sen. Idag kommer det ju upp på Nellies blogg vem som har vunnit ett smycke, hoppas jag vinner ;). Nu ska jag inte göra så mycket mer förutom att kolla in några blogga :).
Ha det bra! :D
Kram Alice! :) ♥

Bäst!

Publicerat 2012-06-0918:18:23, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Ridpasset idag gick jättebra! :D ♥ Hoppade en oxar och ett räcke :). Jag och Evita kämpar på och det börjar gå bättre och bättre nu :D. Hoppar inte alls högt nu, utan jag försöker bygga upp hennes självförtroende igen. Nu ska jag gå och duscha :).
Kram Alice! :D ♥

Drar till...

Publicerat 2012-06-0909:57:57, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


mormor och morfar nu ;). Ha det bra! Bloggar när jag kommer hem!
Kram Alice! ;D ♥

Klassikern!

Publicerat 2012-06-0821:21:49, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Idag var klassikern i skolan, det innebar att man skulle cykla till Forsheda jag vet inte riktigt hur långt men det är ganska många kilometer, kanske en mil? Sedan simma 24 längder i en 25 metersbassäng utomhus. Men bassängen var uppvärmd men ändå ;). Sedan cykla tillbaka till elljusspåret och springa 2,5 km! Det var jobbigt!
Kram Alice! ♥

Dubbelpasset på Gark!

Publicerat 2012-06-0722:20:03, i kategori Allmänt, 2 kommentarer


Första passet var 45 minuter och vi hoppade som jag sa innan på stora tävlingsbanan och vi hoppade bana. Först gick det inte så jättebra. Men sedan sa ridläraren att jag skulle lyfta upp huvudet på henne mycket mera och det gjorde jag och det gick genast mycket bättre ;). Nu senaste tiden har det inte gått så bra med hoppningen, hon har tappat självförtroendet men jag får helt enkelt börja om från början med små banor med 40-50 cm hinder så byggor hon upp självförtroendet mer och mer igen. Jag vet inte, hon kanske inte har mått så bra och så. Men nu känner jag att det är på rätt väg igen! :D Ha det bra!
Kram Alice! :D ♥

Hemma från skolan!

Publicerat 2012-06-0715:09:54, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Yes, är hemma från skolan nu, skönt. Idag är det ridlektion på Gark två pass i rad alltså en och en halv timme ;). Det ska bli kul för det är ju sista gången idag för sen är det sommar uppehåll. Men jag rider ju hemma på bästa Evita! :D Idag på ridlektionen ska vi hoppa på stora tävlingsbanan, det ska bli skitkul, kanske kommer film sen och/eller bilder om pappa ta några ;). Så jag kommer att komma hem ganska sent idag så jag hinner nog inte blogga precis innan jag gå och lägger mig, men aja. Idag ska jag inte göra så mycket mer än det, slappa hemma och gå med hundarna ;). Såg också att dom började spela in ponnyakuten igår, tänk vad kul det hade varit om man var där :o. Men det är ju bara 8 personer från hela Sverige som får vara med och det är ju några tusen som söker in så det är inte så stor chans att man kommer med precis ;). Men det ska bli kul när PA 4 kommer på tv :D. Längtar...
Kram Alice! :D ♥

OMG!

Publicerat 2012-06-0619:36:02, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Besöksrekord idag på bloggen, någon som kan gissa på hur många besökare? Den som gissar rätt eller kommer närmast får en STOR länkning här på bloggen! :D ♥

Idag i Anderstorp!

Publicerat 2012-06-0619:02:03, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Hej! Idag i Anderstorp åkte jag och Moa en karuell som gick runt och skitsnabbt, den var jättehärlig fast jag blev lite yr efteråt men det var inte så konstigt för den åkte typ runt 25 varv eller något ;D. Det fanns ganska många snygga kläder där på marknaden fast det var vuxenstorlek, hittade ett jättefint linne som axelremmarna och överdelen på linnet var stickat och nederdelen på linnet var typ blommer. Men axelbanden var alldeles för stora och det var ju stickat också så att man inte kunde ställa in hur långa dom skulle va. Sen hittade jag en fin stickad tröja med USA flaggan på och den ville jag också ha fast den var ganska dyr så jag hade inte råd ;). Det fanns också många fina mobilskal men jag ville inte köpa :). Men det var kul att vara där och titta lite också och bara titta :D.
Kram Alice! ♥

Instagram!

Publicerat 2012-06-0616:00:57, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Yes, nu kan ni också följa mig via instagram @aliceevita vad heter du på instagram? Kommentera! :D

Ridningen...

Publicerat 2012-06-0613:43:54, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


gick faktiskt sådär idag, visste inte vad jag skulle träna på så hela ridpasset blev lite rörigt. Jag måste nästan veta innan jag sätter mig på hästryggen vad jag ska göra för annars kommer jag inte på någonting. Men idag fick det bli lite dressyr med mycket tempoväxlingar och halvhalter. Det gick ganska bra men hon var lite spänd och svår att få henne att gå i form. Sedan skrittade jag ut en liten runda och ridpasset blev ca. 50 minuter ;). Snart ska vi åka till Anderstorp på marknaden och jag kanske hittar något som jag vill ha ;D. Nu ska jag inte göra så mycket! ;)
Kram Alice! ♥

Går och...

Publicerat 2012-06-0523:29:38, i kategori Allmänt, 5 kommentarer


lägger mig nu! ♥ Vill bara hissa denhär bloggen http://retardriders.blogg.se/ LÄS, LÄS, LÄS!

Mys med hela gänget!

Publicerat 2012-06-0521:56:14, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


Varit massor med mys och skratt med kompisarna idag! Så kul man kan ha. Tack Maja för bästa kvällen, ever! Alla var där förutom Ebba ;). Ha en underbar kväll!
Kram Alice! ♥

Filmen! :)

Publicerat 2012-06-0520:38:39, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Vi kollar på filmen Projekt prinsessa och den är jättebra än så länge och jag tror hela filmen är bra också. Just nu så hinner jag bara mobilblogga så ni får stå ut med det ;). Idag har jag inte varit i stallet, Johanna mockade för hon skulle ändå rida Cizzi. Imorgon blir det stallet för då är det ju nationaldagen och vi är ju lediga då! :) Väldigt skönt o vara ledig! Imorgon ska också jag, pappa och Moa åka till Anderstorp och där är det typ "marknad" eller något. Sen tror jag inte jag ska göra något mer men ni får se :).

Filmkväll

Publicerat 2012-06-0518:33:22, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Är hos Maja på filmkväll! Jättekul än så länge! :D Fast vi har inte börjat kolla på filmen ännu. Snart ska vi äta pizza! 

<3

Publicerat 2012-06-0420:42:36, i kategori Allmänt, 3 kommentarer


Jag föddes inte för din skull, och tänker därefter inte leva efter dina regler.
Tycker du inte om mig, så är det ditt problem, inte mitt.
Snackar du skit bakom min rygg, så kan du inte förvänta dig att jag ska vara ärlig mot dig.
Jag bryr mig inte om att du inte gillar mitt utseende, jag gör mig inte fin för din skull.
Du kan kalla mig vad du vill, men tro mig, jag vet redan vem jag är.
Jag behöver inte 1000 vänner för att kallas populär. Jag har mina närmsta och mig själv.
Det är dom enda jag behöver ♥
Tack för att ni finns mina underbara vänner...

Ridningen!

Publicerat 2012-06-0420:39:54, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Gick hyfsat bra idag, lite jobbig och fjantade lite men annars tyckte jag det gick bra. Maja red också och det gick jättebra för henne också, eller Maja? ;) Som sagt imorgon ska jag på filmkväll hos Maja så det kommer inte så mycket update framåt kvällen men jag bloggar såklart på dagen! Ha det bra!
Kram Alice! :D ♥

Till stallet! :)

Publicerat 2012-06-0416:59:21, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Med Maja/Majsan! :) Kul! Ska hoppa tror jag men det blir inte så högt ;). Ses! Bye! :D ♥
Kram Alice! :D ♥

Nellieberntsson.se

Publicerat 2012-06-0414:58:05, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


”Jag är med & tävlar om ett valfritt smycke från fionavincent.se hos nellieberntsson.se”

Idag...

Publicerat 2012-06-0406:14:58, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


ska jag vara med denna tjejen http://majaclaesson.blogg.se/ :D ♥
Kram Alice! :)

Nyss varit i stallet...

Publicerat 2012-06-0319:44:15, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


och lämnat hästarna för det skulle ju kanske regna imorgon och blåsa ganska mycket sa pappa och vi har ju inget stall heller ;). Men det var kul att ha dom här idag! :D Nu ska jag äta och sedan kolla på tv! :) Kanske bloggar mer innan jag gå och lägger mig!
Kram Alice! ♥ :D

Mobil!

Publicerat 2012-06-0317:32:47, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Om ni ska läsa, läs hela texten;
Jag trodde allvarligt talat inte att det skulle gå så långt att folk börjar leta upp mitt mobilnummer men om jag inte svarar första gången svarar jag nog inte 74327 gången ni ringer heller. Kan vara ganska jobbigt ibland. Visst det är kul att ni vill prata med mig, men ring bara en eller två gånger isåfall. Endel dagar bara bombas min mobil med missade samtal och folk som smsar och frågar hela tiden snälla svara eller varför svarar du inte? Jag går i skolan jag också, har läxor, egen ponny och massor av träningar. Den lediga tiden jag har är jag med kompisar eller bloggar, right? Så snälla om ni vill få tag på mig, skriv här på bloggen om jag är ledig eller ring en gång och se om jag svarar. Ni behöver inte ringa femtiosju tusen gånger. Jag uppskattar också väldigt mycket att ni vill få tag på mig och pratat med MIG :D.
Tänk efter på vad jag sa nu, ni får gärna ringa men ring bara en eller två gånger, det är inte för att jag inte vill prata det är bara att det kan vara lite jobbigt ibland när samma nummer ringer 10 gånger på 1 minut.
Kram Alice! :)

Kolla vad jag hittade bakom huset!

Publicerat 2012-06-0313:22:29, i kategori Allmänt, 2 kommentarer


Evita! :D
Min fina Evita! ♥

Godmorgon!

Publicerat 2012-06-0309:28:49, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Nu drar jag till stallet pch hämtar hem hästarna hem till oss. Kommer många bilder idag! :D
Ha det bra!
Kram Alice! ♥ :D

Dagen idag! :)

Publicerat 2012-06-0215:27:50, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


Hej! Idag har jag ridit Evita, dressyr. Det gick jättebra, hon lyssnade bättre en vad hon brukar alltså väldigt bra! :) Så det var roligt. Och jag har åkt och köpt present till Maja tills på tisdag för hon har fyllt år. Jag kan inte säga vad det är eller lägga ut en bild för hon kanske kollar in min blogg ;). Nu idag ska jag inte göra så mycket, mysa med familjen ikväll, fast mamma är i Mauritius så det blir inte precis hela familjen, hon åkte igår och jag saknar redan henne jättemycket :) ♥ Ha det bäst! :)
Kram Alice! :D ♥

Jag är med...

Publicerat 2012-06-0213:03:58, i kategori Allmänt, 1 kommentarer


http://annasylves.blogg.se/2012/may/vinn-en-gratis-design-d.html?_tmp=a8dbcd6b7559e239ac10719a50d3e0c809d7a3f0

Let´s dance!

Publicerat 2012-06-0122:07:56, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Har kollat på Let´s dance nu och ska se halv elva vem som vinner, jag hoppas på Molly :). Vem tror ni vinner 2012´s Let´s dance? :D
Kram Alice! ♥

Inte ridit!

Publicerat 2012-06-0118:39:36, i kategori Allmänt, 0 kommentarer


Hej! Eftersom det regnade så mycket och vi inte har något ridhus så blev det ingen ridning idag, gör typ ingen nytta för hon vill inte jobba när det ösregnar så vi åkte och pysslade om hästarna och ryktade och mockade och så :D ♥ Imorgon ska jag till stallet och rida och sen inte så mycket mer tror jag ;).
Ha det bra!
Kram Alice! :D ♥
RSS 2.0